lördagens middag, Kreolsk gryta - Malin
bjöd våra goa vänner Caroline och Markus på denna middag i dag =)
(Lånad bild)
800 gr fläskytterfilé (går utmärk att använda fläskfile)
2 chorizo eller annan valfri kryddig korv
2 röda paprikor
1 burk syltlök
1 burk cornichons
2 dl gröna oliver, gillar dock grytan bättre med svarta oliver
smör
salt
svartpeppar
vetemjöl att reda av med
5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 - 2 msk paprikapulver
1. Skär fläskytterfilén i centimetertjocka skivor, Skär korven i skivor.
2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver.
3. Fräs snabbt upp korven i en gryta. Ta upp den.
4. Bryn fläskytterfilén, salta och peppra och pudra över mjölet.
5. Lägg i korven, vänd ner paprika, syltlök, gurka och oliver. Häll på grädden och till sätt paprikapulvret.
6. Låt puttra svagt i ca 15 minuter. Smaka av.
Servera gärna med ris och en grön sallas.