Focaccia - Malin...
det här bakade jag i måndags....
Focaccia (baserat på Leilas recept)
(lånad bild)
Recept:
25 g (1/2 pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl god olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl
2 dl svarta kalamata oliver
1 dl soltorkade somater
olivolja, timjan och flingsalt till plåten och utbakning
1. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
3. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Häll ut degen på mjölat bakbord och knåda den lite och lägg på en oljad plåt med lite flingsalt i botten.
6. Platta ut degen tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
7. Placera ut oliver och soltorkade tomater, sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt och timjan.
8. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
Ser riktigt smarrigt ut! Ska jag testa göra imorgon :)