Focaccia - Malin...


det här bakade jag i måndags....

Focaccia (baserat på Leilas recept)

(lånad bild)



Recept:
25 25 g (1/2 pkt) färsk jäst
3 3 dl ljummet vatten
0.5 0.5 dl god olivolja
2 2 msk honung
1 1 msk flingsalt
7 7-8 dl vetemjöl
2 dl svarta kalamata oliver
1 dl soltorkade somater
olivolja, timjan och flingsalt till plåten och utbakning

1. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.

2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.

3. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.

4. Sätt ugnen på 225 grader.

5. Häll ut degen på mjölat bakbord och knåda den lite och lägg på en oljad plåt med lite flingsalt i botten.

6. Platta ut degen tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

7. Placera ut oliver och soltorkade tomater, sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt och timjan.

8. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.


Kommentarer
Postat av: Sandrah, Colins mamma

Ser riktigt smarrigt ut! Ska jag testa göra imorgon :)

2010-12-21 @ 02:26:55
URL: http://sandrahupdate.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0