Är det någon där? - Marian Keyes; Sandra



Författare: Marian Keyes
Orginaltitel: Anybody out there?

Shit vad denna boken berörde mig. Bland de bästa jag någonsin läst.
Boken är väldigt lättläst, som många av Marian Keyes böcker är, orden är enkla och vardagliga vilket gör att språket flyter bra. Jag hatar sidlånga miljöbeskrivningar, det gör att man måste exakt tänka efter hur tusan de menar att se ser ut, Marian Keyes har i denna bok med lätta korta bekskrivningar lockat fram fantasin och hon bygger upp ett starkt intresse så att man bara måste forsätta läsa sida efter sida.
Boken väcker många känslor och innehållet följer inte de vanliga ramarna så man vet exakt vad som händer efter att bara läst första sidan. Tvärtom, man bara måste se vad som komma skall.

Mycket bra bok!
5 av 5

Boken handlar om en av flera systrar som vi får träffa i flera av Marian Keyes böcker. Alla böckerna måste inte läsas, de följer ingen serie fast de andra är också väldigt bra, läs dem;-)
Systern i denna bok heter Anna och hon är ett vrak första gången vi får träffa henne. Sakta får vi veta mer och mer om hennes liv och varför hon är i denna sits. Sedan följer vi henne när hon kämpar för att nå vardagen igen.



Malins synpunkter:

När jag läste denna bok blev jag väldigt berörd. Jag har läst alla Marian Keyes böcker flera gånger om förutom denna eftersom den är så stark. Handlingen kring Anna nystas upp och jag dras mer in i handlingen för varje sida.
Sidohandlingen om Annas mamma och syster är hysteriskt rolig och jag lär känna dessa karakärer på ett annat sätt än i de tidigare böckerna. Jag rekomenderar starkt denna bok, gärna om man vill läsa en med lite mer "djup".
4/5


Änglar - Malin recenserar...




Författare: Marian Keyes
Orginal titel: Angels

Den här boken handlar om en av systarna Walsh (finns fyra böcker om dem).

Maggie gifte sig med sin första pojkvän och anses vara det vita fåret av systrarna, alltså den duktiga. Därför blir alla förvånade när hon flyttar ifrån sin man och reser till Los Angeles till sin bästa vän Emelie. Under bokens gång får man reda på varför hon åker till Los Angelse och hur Maggie inte alltid varit den duktiga flickan som alla tror.
 
Marian Keyes är fenomenal på att berätta upp ett fantastiskt bildspråk. Jag fullkomligt älskar den här boken. Jag vet inte om det är Maggie själv eller en blandning av henne, Emelie och familjen Walsh som ger upphov till en del skrattsalvor. Marian Keyes börjar ofta i ett händelseförlopp och väljer att återberätta det genom huvudpersonen tankar. Man får redan på varför Maggie lämnade sin man, varför hon dricker sina kontaktlinser och hamnar i säng med inte en utan två personer. Nu har jag både läst boken två gånger och lyssnat på ljudbok men den är fortfarande lika bra. Jag kan rekommendera den till den som behöver få känna sig lite nere men ändå se det goda i allt, för Maggie är genomgod även om det inte verkar så.

5/5 Boken får så höga poäng för att jag kan ibland känna igen mig i Maggie    


Vi är två systrar, Malin och Sandra, som valt att skapa denna blogg.

Jag, Malin inviger denna sida. Jag anser att jag har läst relativt många böcker under de senaste åren, enligt mina standar. Med de senaste åren menar jag ca 6-5 år tillbaka. Men nu är det inte så att jag läser hela tiden. Det kommer nog i vågor för mig som för så många andra människor. Jag vill med denna blogg för att inspirera fler till att läsa medan sidan även ger mig en chans till reflektion angående böcker jag läst. När jag läser en bok är jag i ett vakum, den enda som existerar är jag och min bok. Vi tillsammans reser in i bokens värld. Det är upplevelse som ibland kan upplevas hemska, ensam, glädjerik, sårbar eller helt enkelt underbart. Nu har jag tuggat på färdig om böcker för den här gången i alla fall.

P.S jag ska försöka att inte avslöja så mycket om boken utan mer om känslan och hur författaren uttrycker sig.
Sandra kommer även att recensera olika böcker, ibland samma som jag men ibland helt andra böcker.


    


RSS 2.0