lördagens middag, Kreolsk gryta - Malin

bjöd våra goa vänner Caroline och Markus på denna middag i dag =)


(Lånad bild)


800 gr fläskytterfilé (går utmärk att använda fläskfile) 
2 chorizo eller annan valfri kryddig korv
2 röda paprikor
1  burk syltlök
1  burk cornichons
2 dl gröna oliver, gillar dock grytan bättre med svarta oliver
smör
salt
svartpeppar
vetemjöl att reda av med
5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 - 2 msk paprikapulver 

1. Skär fläskytterfilén i centimetertjocka skivor, Skär korven i skivor.

2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver.

3. Fräs snabbt upp korven i en gryta. Ta upp den.

4. Bryn fläskytterfilén, salta och peppra och pudra över mjölet.

5. Lägg i korven, vänd ner paprika, syltlök, gurka och oliver. Häll på grädden och till sätt paprikapulvret.

6. Låt puttra svagt i ca 15 minuter. Smaka av.

Servera gärna med ris och en grön sallas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0