Potatisgratäng och rostbiff - fredagsmys av Malin

Jag tänker bara skriva middagstips inte hela recept eftersom jag ofta ändrar i recepten och inte vill vilseleda er med fel mått. Rostbiffen gjordes på rostbiff men kan även göras på fransyska.

Rostbiffen smörjs in med lite kryddor, jag använde chili, olivolja, salt, persilja, timjan, peppar och balsamicovinäger. Hacka en rödlök, och skiva en morot. Lägg rödlöken och morötterna i botten på en panna och sätt rostbiffen på grönsakerna.  
Kör in en termometer i rostbiffen, det ska bli ca 61 grader inne i rostbiffen, (relativt röd inuti) In i ugnen på ca 170 grader.

När ni tar ut rostbiffen för att vila i aluminiumfolie, koka samman skyn med lite rödvin. Sila bort rödlöken och morötterna, smaka av med eventuellt grädde, smör eller honung för en rundare smak. Låt rostbiffen få vila innan den skärs upp.   

Potatisgratängen... ja det vet ni eller så får ni googla på det =)

Tillbehör...
Skiva två tomater och lägg dem på ett fat. Strö över hackad rödlök och smulad fetaost avsluta med olivolja, balsamico och salt


Försöker ladda upp en bild men det verkar gå trögt...
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0